Oorcorrectie

Te grote oren of oren die uitsteken,
kunnen vrij gemakkelijk worden gecorrigeerd.

Vrijblijvend adviesgesprek

Aanbevolen
door 96% van onze klanten

8.8 score op
Klinische ervaringen

8.9 score op
Zorgkaart Nederland

4.7 score op
Google Reviews

DIENST

Over oorcorrectie

We worden niet altijd geboren met oren waar we blij mee zijn. Te grote oren of oren die opvallend uitsteken, kunnen vrij gemakkelijk worden gecorrigeerd. Ben je niet tevreden met je oren? Vindt je dat jou oren teveel uitsteken? Wil je kleinere oren of oorlellen? Dan is het nu tijd om de stap te zetten om er iets aan te doen. Wij begeleiden je graag zodat je met een grote glimlach in die spiegel kunt kijken.

Wat gebeurt er tijdens de operatie

Bij een oorspeldoperatie maakt de plastisch chirurg een incisie aan de achterkant van het oor. Het oorskelet bestaat uit kraakbeen. De plastisch chirurg vormt dit kraakbeen en fixeert het met hechtingen aan de binnenkant van het oor. Het oor wordt dichter bij het hoofd gebracht en overtollige huid wordt verwijderd. Bij de incisie aan de achterkant van het oor zit een klein litteken dat bijna onzichtbaar is.

Correctie van te grote oren of oorlellen

Plastische chirurgie kan ook helpen als een of beide oren bijzonder groot zijn.
Mocht de oorlel te groot zijn, dan kan met een kleine incisie een stukje worden verwijderd. Het corrigeren van uitstekende oorlellen, gescheurde oorlellen of andere afwijkingen behoort ook tot de mogelijkheden. De chirurg maakt de incisies altijd op de meest onopvallende plaatsen.
De procedure aan de oorlel kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Verdovingsvloeistof wordt vervolgens in de te behandelen oorlellen geïnjecteerd.

Resultaat

Het is zeker mogelijk om mooiere oren te hebben en onze artsen helpen je graag verder. Het is belangrijk om met een arts te praten over de mogelijkheden en er is veel mogelijk. Helaas is het bijna onmogelijk om oren perfect symmetrisch te maken. Hun positie kan echter aanzienlijk worden verbeterd. Soms trekt het kraakbeen terug, waardoor een tweede operatie nodig is.
Het resultaat na een oorlelcorrectie is per huidtype anders, maar na verloop van tijd zijn de littekens over het algemeen nauwelijks zichtbaar. Na een herstelperiode van enkele maanden zijn de oorlellen sterk genoeg voor nieuwe gaatjes voor bijvoorbeeld oorbellen.

Herstel na oor- en oorlelcorrecties

Na de ooroperatie plaatst de arts of verpleegkundige een stevig en strak verband rond de oren en het hoofd. Het verband blijft een week zitten totdat de hechtingen zijn verwijderd. Dit betekent dat het niet mogelijk is om je haar te wassen totdat de hechtingen zijn verwijderd. Na die week moeten de oren echter nog steeds worden beschermd door een haarband of verband te dragen. Dit is vooral ’s nachts nodig omdat de oren dan tegen het kussen kunnen worden gedrukt. Je kunt je haar wassen als de hechtingen eruit zijn. Het is belangrijk dat u de huid achter de oren schoon en droog houdt.
De oren kunnen wekenlang rood, gezwollen en pijnlijk zijn. Dit neemt geleidelijk af. Je kunt paracetamol nemen voor de pijn. Een oorlelcorrectie is een vrij kleine ingreep en je kunt na de operatie direct naar huis. Plakpleister beschermt de wonden na een oorlelcorrectie en je hoeft geen extra verband te dragen. Deze pleisters worden na ongeveer een week door een arts verwijderd.

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Ons zorgteam helpt je niet alleen vooraf bij jou voorbereidingen en tijdens jou intakegesprek met de chirurg, maar begeleidt je ook na de operatie, zodat je weet wat je kunt verwachten en zo goed en snel mogelijk geneest.

Het beste resultaat wordt verkregen door rekening te houden met het volgende algemene advies dat van toepassing is op de interventies:

Voor de ingreep

 • Stop vier weken voor de operatie met roken
 • Gebruik je medicijnen als Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio. Overleg dan met de chirurg over het stoppen en opnieuw gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a.
 • Gebruik voor de operatie geen bloed verdunnende medicatie.
 • Vergeet niet vervoer naar huis te regelen. Zelf rijden na de operatie wordt niet aanbevolen.

De dag van de operatie

 • Douchen, na enkele operaties mag je 24 uur niet douchen
 • Gebruik geen make-up of gezichtscrème
 • Draag geen sieraden of horloges

Na de ingreep

 • De arts zal je vertellen of je vanwege zwelling moet koelen. Volg dit advies nauwkeurig op.
 • Rust bij voorkeur liggend op je rug zodat de zwelling sneller afneemt.
 • Houd de bloedcirculatie actief door ongeveer elk uur te wandelen. Dit bevordert de genezing van de wond.
 • Douchen mag alleen in overleg met de chirurg.
 • Werken mag gemiddeld na enkele dagen tot een week. Vraag de chirurg om advies.
 • Sporten mag zes weken na de ingreep.
 • Vermijd de zon gedurende de eerste maanden voor een gezond litteken. Dus geen zon of zonnebank. Vergeet niet om ze goed af te dekken als je van plan bent om met de rest van jou lichaam van de zon te genieten.

Risico’s en complicaties

Een oorcorrectie heeft dezelfde risico’s als veel andere operaties. Kraakbeen buigt soms terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Daarom is er geen volledige garantie dat de oren recht of symmetrisch blijven.

De volgende complicaties, hoewel zeldzaam, kunnen optreden:

 • Bloeden uit de wond.
 • Allergische reactie als gevolg van bijvoorbeeld de gebruikte anesthetica.
 • Verandering van littekenweefsel.

Tarieven

 • Oorlelcorrectie vanaf € 1.400,-
 • Flapoorcorrectie vanaf € 2.600,-

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door u gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

Vrijblijvend adviesgesprek

OVER ONS

Waarom Essential Aesthetics

Aangenaam verrast door de zorg die ik kreeg bij Essential Aesthetics. Topdokters en personeel zijn erg aardig en zorgzaam! deze clinic zeker aanbevelen!

Vrijblijvend adviesgesprek

Essential Aesthetics is een bijzondere kliniek met ISO 9001 certificering, in een prachtig monumentaal pand in Den Haag Wij zijn gespecialiseerd in plastische chirurgie, injectables, afvallen en anti-aging behandelingen.
Vanuit onze visie biedt Essential Aesthetics u zoveel mogelijk begeleiding in alle disciplines die nodig zijn voor een gezonde levensstijl.
Onze kliniek is ontstaan ​​uit de passie van één vrouw. De passie voor schoonheid en een diep gevoel voor dankbaarheid voor alles wat ons lichaam ons geeft heeft geleid tot het levenswerk van de eigenaar en oprichter: een kliniek die moedigt vrouwen aan om zelfverzekerder en sterker te worden en meer te genieten van het geschenk van een mooi en gezond lichaam. En dat is wat Essential Aesthetics doet met een gedreven team van Nederlands, internationaal artsen en ervaringsdeskundigen. Essential Aesthetics is a brand made by women, for women. Het is veel te doen vertrouw je lichaam toe aan iemand anders. Wij begrijpen dat en bieden u daarom alleen het beste en de veiligheid van onze ISO 9001 gecertificeerde kliniek.
U kunt bij onze kliniek terecht met ISO 9001 certificering voor fillers, BTX behandelingen maar ook voor plastic chirurgie: borstvergroting, bilvergroting, facelifts, liposuctie en meer. Wat maakt ons uniek in de kliniek is dat we u vanaf september 2020 ook professioneel DNA-onderzoek aanbieden voedingsadvies, bindweefselmassage en sportbegeleiding.

MAAK KENNIS MET ONZE SPECIALISTEN

Maak kennis met onze specialisten

Onze ISO gecertificeerde kliniek werkt uitsluitend met ervaren gekwalificeerde specialisten met passie voor het vak, die zorgen en oog hebben voor uw noden en wensen als onze patiënt, met respect voor uw natuurlijke schoonheid. Ons bedrijf is gebouwd rond het vervullen van uw wensen! We brengen de toewijding aan details, aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, om het beste resultaat te garanderen. Dankzij onze internationale artsen die actief zijn in het veld en op de hoogte zijn van de laatste trends en technieken, kunnen we u helpen om het best mogelijke resultaat te behalen. Onze specialisten kijken er naar uit om met u samen te werken om te kijken hoe we uw droom kunnen waarmaken. Het zorgteam van Essential Aesthetics staat voor, tijdens en na de reis voor je klaar. Van de intake tot de nazorg. Bij ons bent u in bekwame, veilige handen want u bent essentieel voor ons.

Dr. Gabriel Jansen
Senior Nederlands plastisch chirurg

Cosmetische chirurgie vereist niet alleen topkwaliteit, maar ook een
persoonlijke aanpak op maat. Dr. Gabriel Jansen draagt beide hoog in het
vaandel.

ONTMOET DR. GABRIEL

Dr. Aniel Sewnaik
KNO-arts en hoofd- en nekchirurg

Dr. Sewnaik heeft jarenlange ervaring in reconstructieve chirurgie van hoofd
en hals. Deze zet hij in voor optimale resultaten bij het toedienen van
injectables en facelift operaties.

ONTMOET DR. ANIEL

Dr. Piombino
Gerenommeerde Italiaanse ervaringsdeskundige
in plastisch chirurgische behandelingen

Dr. Luca Piombino is onze Italiaanse, internationaal gerenommeerde plastisch
chirurg. Hij heeft over de hele wereld gewerkt, waaronder in Beverly Hills en
Zuid-Amerika. Hij heeft zich hierdoor kunnen bekwamen in de meest
innovatieve technieken.

ONTMOET DR. LUCA

Prof.dr. Levan
Gerenommeerde Franse ervaringsdeskundige
in plastisch chirurgische behandelingen

Dr. Levan is een vooraanstaande Franse plastisch chirurg met meer dan 20
jaar ervaring in plastische chirurgie en een pionier op het gebied van
remodellering. Hij is een internationaal erkende innovator op het gebied van
bilimplantaten.

ONTMOET DR. LEVAN

BEOORDELINGEN

Uitstekende zorg, patiënttevredenheid
en resultaten betekenen alles voor
Essential Aesthetics

Of je er nu levendiger uit wilt zien, de klok een beetje wilt terugdraaien of wilt investeren in je droomfiguur, het zorgzame team van Essential Aesthetics helpt je graag op weg. Ons team luistert echt naar uw wensen en adviseert u over de mogelijkheden, met respect voor uw natuurlijke schoonheid. Maak een afspraak voor een kennismaking, wij ontmoeten u graag. Meer weten? Bekijk de reviews en lees over ervaringen met onze kliniek. U kunt ons ook volgen op Instagram, Facebook en Linkedin ..

ZIE PATIËNTENVERHALEN

DIENSTEN

Gerelateerde behandelingen

Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

Microneedling

Microneedling

Skinboosters

Skinboosters

Wenkbrauw lift

Wenkbrauw lift